Новини и съобщения

14.02.2018 - „Седмица на дигиталната грамотност“  Сподели във Facebook

Провеждане на инициативата „Седмица на дигиталната грамотност“ в ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ в периода от 07 до 13 февруари 2018 г.

                През тази седмица ще бъде отбелязан за 15-та поредна година Международния ден за безопасен интернет. Целта на инициативата на Европейската комисия е да се насочи вниманието към необходимостта да се полагат все повече усилия за превръщането на дигиталния свят в по-безопасна и полезна за развитието на децата среда. Целта е да стимулира  участието на младите хора в обществения живот и повишаване на знанията им за опасностите в глобалната мрежа. Всяка година все повече деца стават жертви в социалните мрежи. За изминалата година, около 15% от децата, които са онлайн са били притеснени или уплашени от нещо, което са видели в мрежата. Съветът към родителите е да се образоват и да имат дигитална грамотност. А ако детето им стане жертва на педофили и изнудвачи в интернет, се съветват да реагират спокойно и да потърсят помощ от полицията. Това са съветите на експертите към децата и родителите им - да сме наясно какво се случва в интернет и да внимаваме. А ако дете се сблъска с всякакъв вид насилие или изнудване онлайн, може да се свърже с експерти на телефон 116 111 по всяко време на денонощието.

                Учениците от 8А и 8Б клас се включиха  в инициативата, като гледаха в Час на класа прожекция на филма „Кой е срещу теб в мрежата“, посветен на темата и изработен  от БНТ.

     


25.01.2018 - Грамоти от литературен конкурс  Сподели във Facebook

Във връзка с популяризирането на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в училищата Министерството на образованието и науката обяви Национален литературен конкурс за написване на разказ или есе на тема „Европа в България“. В конкурса участваха учениците Велин Тихомиров Тодоров, Симона Бориславова Асенова, Виктор Орлинов Вангелов и Фани Борисова Маринова от VIII В клас и Виктория Ивова Ванкова от IX Г клас. В есетата си младежите изразяват личните си позиции по темата за настоящето и бъдещето на България в Европейския съюз. В текстовете им проличава иновативно мислене и манталитет, както и познаване и отстояване на европейските демократични принципи. Участниците са отличени с грамоти от РУО – Плевен.

18.01.2018 - Открит урок на клуб „Players of English”  Сподели във Facebook


06.01.2018 - 20 години в Интернет  Сподели във Facebook
Тази година се навършват 20 години от присъствието на ПГЕХТ в Интернет пространството. Гимназията беше едно от първите училища със сайт в Интернет. Старата версия на сайта може да видите тук. Честито на всички !

Следваща страница