Новини и съобщения

20.12.2019 - Весели празници!  Сподели във Facebook

Скъпи ученици, родители и служители,

днес е Игнажден – началото на коледните празници. Денят се нарича още Млада година и Млада Бога. Празникът е на надеждата за благополучие и късмет в дома. А това училище също е наш дом.

В сърцата ни пулсира копнежът времето да се обърне, земният делник да спре и да се пренесем в митичното пространство на празника. В тия сакрални дни словото има творяща, магическа сила. Затова днес наричаме за благодат, за здраве и плодородие. И вярваме, че всичко се сбъдва.

И во тоя дом честити, що го чиста вяра кити,

да не секва все, що драго – руйно вино, мед и благо,

златно жито у амбари!

Чул ви господ, коледари!

Бог да дава вкъщи слава – дни честити, чиста съвест!

Дар в полето, дар в сърцето,

добра мисъл, мир и милост!

Колко здравец по гората,

колко звезди в небесата,

толкоз здраве у палати –

живот – почит, дни благати!

Поздравяваме Ви с настъпващите Коледни и новогодишни празници! Разтоварете сърцата си от всичко останало, освен от прошката и добротата.

 

 


18.12.2019 - Национална седмица на четенето  Сподели във Facebook

Учениците от ПГЕХТ за пореден път взеха дейно участие в Националната седмица на четенето.

„Утринна приказка“ с децата от група „Бонбони” на ДГ „Снежанка”.

Учениците от Х в клас Иванка Николаева и Ивелина Павлова  прочетоха приказката „Елхичката” от В. Сутеев.

 

Александра Кръстева и Радостина Тодорова от ХI б клас прочетоха приказката „Коледни пожелания”.

В знак на благодарност, децата подариха на „четците” картички, направени от тях,  и си направиха общи снимки.

Александра Кръстева и Радостина Тодорова прочетоха приказка и на деца от ДГ „Пролет“.

 

Членовете от театралния клуб при училището представиха стихосбирката на Костадин Филипов „На дъх от лятото“.

Във връзка с 90 годишнината от рождението на Йордан Радичков, ученици от ХI б клас проведоха Литературно четене на „Ние врабчетата“.

 

Литературно четене в час по английски език на “Harry Potter and the Philosopher's Stone” by J.K.Rowling проведоха учениците от IХ г клас.

 


17.12.2019 - Коледен базар  Сподели във Facebook

Щастливите  мигове около Коледа и Нова година ни карат да отворим сърцата си за радостта, доброто и надеждата. Тази година традиционният коледен базар в ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров” е по-богат отвсякога, защото средствата ще бъдат дарени за лечението на Александър Руменов Панов. 

Ученици, учители и родители се включиха в изработването на сувенири и лакомства. За веселото настроение допринасят и презентациите за празнуването на Коледа по света и в България. Празнична украса,  коледна музиката,  усмихнати лица и щедри сърца  - ето атмосферата в училището в навечерието на Рождество и Нова година.

 

 

 

 


11.12.2019 - В чест на 10 декември  Сподели във Facebook

Ученици то деветите класове на ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров” посетиха РБ „Христо Смирненски” за да отбележат 10 декември – Деня на освобождението на Плевен. Вдъхновено представена презентация за историческите събития пренесе учениците по познатите места в града, напоени с кръвта на освободителите.

В рамките на седмицата на четенето бяха прочетени стихотворения посветени на освобождението, а библиотекарите бяха подредили и изложба с книги, посветени на темата. Интерес предизвикаха книги за битките при Плевен, издадени през 1902 година.

На посещението в библиотеката присъстваха и участниците в театралното студио, които прочетоха части от книгата на Ст. Дичев „Пътят към София”.

В чест на 10 декември в библиотеката се правеше безплатен абонамент на читатели. Учениците се възползваха от тази услуга.

 

 

 

 

 


Следваща страница