Новини и съобщения

15.09.2020 - Честита нова учебна година!  Сподели във Facebook

Честита нова учебна година – спокойна, здрава и плодотворна!

Това послание беше основната тема на тържественото откриване на 2020 / 2021 учебна година в ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров”.

На празника бяха посрещнати 106 осмокласници в четири паралелки. Пълният прием е доказателство за успехите на училището, предлагащо изключително добри условия за овладяване на знанията и уменията по шест модерни и желани специалности.

„Драги  наши нови съученици, нашето училище не е просто едно място, една сграда, то е храм. В него има един всевластен бог – знанието. То е истинската му страст и истинският му дух.” – това каза Силвия Любенова, ученичка от XII клас на новоприетите осмокласници.

Мъдрото и вдъхновяващо слово на господин Йончев, директор на гимназията, приобщи новите ученици към голямото семейство на нашето училище – едно от най-престижните и авторитетни учебни заведения на територията на областта.

Въпреки опасността от вируса, въпреки всички мерки за ограничаване на контактите днес тук звуча музика, безброй балони се устремиха към небето, много усмивки озариха лицата. Защото 15 септември е денят, в който всички ние, учители, ученици и родители, се прекланяме пред духовното огнище на българина – Училището, което винаги е било и ще бъде един неизчерпаем източник на познания, сила и авторитет.

Да ни е честита новата учебна година! Да е спорна, благодатна и пълноценна!


10.09.2020 - Организация за 15.09.2020  Сподели във Facebook


10.09.2020 - Паралелки осми клас  Сподели във Facebook


10.09.2020 - График на родителските срещи  Сподели във Facebook


Следваща страница