Новини и съобщения

07.01.2019 - Ubisoft мотивира наши ученици   Сподели във Facebook

На 04.01.2018 г. се проведе среща с Георги Христов - бивш ученик на ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“, който е представител на Юбисофт София.

Предварително беше проведен подбор, поради голямото желание на учениците да участват в събитието. На представянето присъстваха 25 ученици от X до XII клас от специалностите „Компютърна техника и технологии“, „Компютърни мрежи“ и „Приложно програмиране“.

Георги сподели опит и разказа през какво е преминал, самообучавайки се, за да бъде приет в екипа на една от най-големите компании за разработка на видео игри в света Ubisoft. Фирмата, основана преди повече от 30 години във Франция, има представителства в над 20 държави и студиа в такива градове като Монреал, Сан Франциско, Шанхай, Сингапур, Малмьо, Киев, Пуне, включително и в София.

Той даде полезни съвети и насоки на учениците, които са се насочили в ИТ сферата. Накрая им направи демонстрация с програма за 3D моделиране. Неговата лекция беше изключително интересна и мотивираща за присъстващите учиници.


20.12.2018 - Вторите успешно завършили MikroTik  Сподели във Facebook

Втората група завършила MikroTik академията при ПГЕХТ е факт. Това са ученици от специалността Компютърни мрежи. Те получиха сертификат MikroTik Certified Network Associate (MTCNA). Сертификатът е международно признат и разпознаваем сред работодателите в България в областта на компютърните мрежи и телекомуникациите.

18.12.2018 - Коледен базар  Сподели във Facebook

            В очакване на Коледа, най-светлия християнски празник, Ученическият съвет в Професионална гимназия по електроника и химични технологии ”Проф. Асен Златаров” гр. Плевен организира  традиционния Коледен базар.

            Уникалните сувенири, картички и лакомства, направени от учениците  с майсторство и любов, ще донесат празничното  настроение и вълшебството на Коледа.

            Всеки може да се включи в инициативата, защото  Коледният базар обединява ученици, учители и родители в обща кауза – благотворителността и съпричастието. Тази година учениците са вдъхновени от мотото „Деца помагат на деца в нужда”, за да бъдат Коледните празници неповторими светли мигове за всички.


30.10.2018 - Свободни места в паралелките  Сподели във Facebook


Следваща страница